Go to Top

UPDATE: Betreft herstart reguliere mondzorg vanaf woensdag 22 april

Beste patiënten,

Zoals u weet zijn alle mondzorgpraktijken in Nederland sinds maandag 16 maart alleen geopend voor het verlenen van acute zorg. Op dat moment was het onduidelijk hoe verantwoorde en veilige mondzorg verleend kon worden door onze beroepsgroep.

De mondzorg speelt echter een belangrijke rol in het voorkomen van problemen in de algehele gezondheiden deze draagt ook in grote mate bij aan de kwaliteit van leven van al haar patiënten. Daarom heeft de Commissie Leidraad Mondzorg Corona, na het opstellen van een de leidraad en na overleg met het RIVM, IGJ, NZa, ZN en VWS, het advies gegeven om vanaf woensdag 22 april de reguliere mondzorg weer op te starten voor asymptomatische patiënten.

De verspreiding van het Coronavirus kan door middel van aerosol gebeuren, welke ook kunnen optreden bij bepaalde behandelingen in de praktijk. Het advies van de Commissie is om de reguliere mondzorg aan te bieden op basis van triage. Dit is een manier om in een kort tijdsbestek met beperkte gegevens te beoordelen of u behandeld/gezien kunt worden. De assistentes zullen u hiervoor een aantal vragen stellen. Wij doen dit om het risico op verspreiding van het Coronavirus te verkleinen en dit virus buiten de praktijk te houden.

Graag vragen wij u om onderstaande regels in ogenschouw te nemen bij het betreden van de praktijk:

  • Houd rekening met 1,5 meter afstand.
  • De assistente wijst u een plek aan waar u mag plaats nemen.
  • Niet meer dan 2 patiënten per gezin in de wachtruimte (buiten wachten indien nodig)
  • Bij binnenkomst worden uw handen gedesinfecteerd door de assistente. Uw temperatuur wordt ook opgemeten met een hoofdscanner.  Heeft uw koorts, dan adviseren wij u om op een later moment terug te komen.
  • Kom niet te vroeg op uw afspraak, maar ook zeker niet te laat.
  • Bij de balie mag er maximaal één patiënt staan.
  • Voor uw behandeling vragen wij uw mond te spoelen met waterstofperoxide 1%. Dit is een desinfectiemiddel dat vaker gebruikt wordt in  de mondzorg.
  • De tandarts en assistente dragen naast het mondmasker en beschermbril soms ook een gezichtscherm (bij behandelingen waar aerosolen  optreden) .
  • De behandelkamers worden na elke behandeling schoongemaakt. Ook de wachtruimte en balie worden nu nog vaker schoongemaakt.

Als er een afspraak van u geannuleerd is vanwege het coronavirus, dan zullen wij telefonisch contact met u opnemen voor een nieuwe afspraak.
Heeft u binnenkort een afspraak? Wij nemen contact met u op over uw afspraak, dit i.v.m. enkele gezondheidsvragen rondom het coronavirus.

Heeft u vragen over uw behandeling, bent u onzeker of u geholpen kunt worden of heeft u andere vragen? Bespreek deze gerust aan de telefoon met één van onze assistentes. 

Met vriendelijke groet,

Team Kliniek Noordzee