Go to Top

Orthodontie

Orthodontie ofwel een beugel

Wanneer de tanden en kiezen scheef staan, kan dit niet alleen voor esthetische problemen zorgen, maar ook voor functionele problemen. Denkt u er eens aan hoe lastig het is om de tanden en kiezen goed schoon te houden wanneer deze over elkaar heen staan! Het niet goed schoon kunnen houden kan weer leiden tot gaatjes en tandvleesproblemen. Ook kan het zijn dat het kauwen een stuk slechter gaat, waardoor kaakgewrichtsproblemen ontstaan. Voor het rechtzetten van tanden en kiezen, kunt u bij onze afdeling orthodontie terecht.

Een beugel is mogelijk op elke leeftijd

In principe is een beugelbehandeling op elke leeftijd mogelijk. De conditie en het onderhoud van het gebit moeten wel goed zijn. Voor jeugdige patiënten is de beste behandelperiode tussen de tien en vijftien jaar. Op die leeftijd kan de kaakgroei nog worden beïnvloed en kan er gebruik worden gemaakt van de ruimte die vrijkomt tijdens het wisselen. Tanden kunnen gedurende het hele leven worden verplaatst. Orthodontie bij volwassenen is daarom ook zeer goed mogelijk.

Een beugelbehandeling op maat en geen wachtlijsten!

Bij iedere leeftijd en conditie van het gebit past een op maat gesneden behandeling. De behandelaar kan na een onderzoek informatie geven of – en op welke manier – behandeling mogelijk is. Wij hebben geen wachtlijst voor orthodontische behandelingen.

Meer informatie over beugels en orthodontie?

Op de pagina Een beugel vindt u meer informatie.