Go to Top

Periodieke controles

Tandartsconsult

Bij Kliniek Noordzee komt u, tenzij anders afgesproken met uw tandarts, halfjaarlijks op controle. Tijdens deze periodieke controles wordt uw gebit door de tandarts gecontroleerd op gaatjes en eventuele (tandvlees)ontstekingen. De tandarts geeft daarna aan of vervolgbehandelingen nodig zijn en legt ook uit waarom dit nodig is.

In overleg met u wordt een behandelplan opgesteld en worden de vervolgafspraken ingepland.

Waar nodig wordt een röntgenfoto gemaakt. Met een röntgenfoto kan de tandarts beter de gezondheid van uw gebit onderzoeken.

Periodieke controles Jongeren tot 18 jaar

Bij jongeren tot 18 jaar wordt een fluoride behandeling toegepast en wordt, indien nodig, verwezen naar de preventie-assistente voor het sealen van de blijvende kiezen. Blijvende kiezen hebben soms diepe groeven en putjes in de kauwvlakken die moeilijk met een tandenborstel zijn schoon te houden. Op die plaatsen kunnen gemakkelijk gaatjes ontstaan, vooral als de kiezen net zijn doorgebroken. Het glazuur moet dan nog uitharden. Als de tandarts de groeven en putjes in de kiezen van uw kind te diep vindt, kan hij u adviseren om deze af te sluiten (te sealen) om gaatjes te voorkomen.