Professioneel advies en goede preventie | Mondhygiënist IJmuiden
Header afbeelding

Mondhygiënist IJmuiden

Overweegt u om naar de mondhygiënist te gaan omdat u preventief uw gebit wil laten reinigen en verzorgen? Bij Noordzee Kliniek in IJmuiden bent u aan het juiste adres. Voorkomen is beter dan genezen, dus onze mondhygiënisten hebben een belangrijke taak. Door uw gebit goed te verzorgen, zowel thuis als door de mondhygiënist, kunt u bijvoorbeeld gaatjes of ontstekingen voorkomen. Kliniek Noordzee staat bekend om de persoonlijke aanpak, voor bestaande en nieuwe klanten. 

Neem contact op met Kliniek Noordzee

Tandarts-IJmuiden

Wat doet een mondhygiënist?

Wilt u een aparte afspraak maken bij onze mondhygiënisten en preventieassistenten? Of heeft u een verwijzing van de huisarts of tandarts? Neem dan contact op met Noordzee Kliniek in IJmuiden. Naast de periode controle kunt u ook een preventieve afspraak maken voor een gebitsreiniging, of bijvoorbeeld omdat u uw tanden wilt laten bleken. Tijdens een reguliere afspraak met de mondhygiënist verwijderen we tandplak, tandsteen en tandaanslag door een grondige gebitsreiniging. Tot slot polijsten onze mondhygiënisten uw tanden. Heeft u andere wensen en bent u benieuwd of de mondhygiënist u kunt helpen? Neem dan contact met ons op.

Onze mondhygiënisten voeren de volgende behandelingen uit:

  • Voorbehandeling bij periodieke controles
  • Conditie van uw tandvlees controleren
  • Fluoride aanbrengen op uw tanden
  • Verwijderen van tandsteen, tandplak en aanslag
  • Gebitsafdrukken maken
  • Het polijsten van uw tanden
  • In aanwezigheid van de tandarts maken zij ook röntgenfoto’s en vullen zij gaatjes

 

Persoonlijke aanpak en maatwerk advies

Tandarts IJmuiden is een grote tandartsenpraktijk waar we ons inzetten op een persoonlijke aanpak. Ook voor uw afspraak bij een mondhygiënist bieden we u een persoonlijke aanpak. Omdat we ernaar streven u altijd bij dezelfde tandarts en mondhygiënist in te plannen, bouwt u een dossier op. Dit is de basis voor alle afspraken, zodat we altijd goed in beeld hebben waar de zwaktes liggen in uw gebit en welke behandelingen u al gehad heeft. Zo zijn we een vertrouwd gezicht in omgeving IJmuiden en een plek waar u zonder spanningen heen gaat.

Neem contact op met Kliniek Noordzee

 

Tandarts of mondhygiënist

Waar de tandarts zich vooral richt op het controleren en restaureren van je gebit, richt de mondhygiënisten en preventieassistenten zich op de gezondheid van het tandvlees en de gevolgen daarvan op je gebit. Onze preventieassistenten en mondhygiënisten controleren vaak eerst het gebit, voordat de tandarts dieper kijkt naar de grootste zwaktes van je gebit. Heb je spoed? Zitten je tanden los? Of moet er een wortelkanaalbehandeling verricht worden? Dan zal de tandarts dit op zich nemen. Wil je je tanden laten bleken of wil je je gebit en tandvlees goed (preventief) laten reinigen? Dan staan onze mondhygiënisten voor je klaar. 

tandarts-ijmuiden

Inschrijven bij Tandarts IJmuiden Noordzee

Bent u nog geen klant? Dan bent u van harte welkom bij Tandarts IJmuiden Noordzee. U kunt zich eenvoudig inschrijven door ons digitale inschrijfformulier in te vullen en uw vorige tandarts in te lichten. De rest verzorgen wij voor u. Zo nemen wij contact op met uw verzekeraar en voegen wij u toe aan ons klantenbestand zodat u makkelijk een afspraak kunt maken. Heeft u toch liever iemand aan de lijn? Of bent u een bestaande klant en heeft u een vraag? Dan kunt u ons bellen via 0255-512219.

 

Schrijf u in bij Tandarts IJmuiden