Naar de tandarts met kinderen | Kliniek Noordzee
Header afbeelding

Tandarts kinderen

Tanden in ontwikkeling

Vanaf het eerste tandje is uw kind van harte welkom in onze tandartsenpraktijk. Het kindergebit beweegt veel en vraagt daarom om een goede controle. Het is belangrijk dat het ‘volwassen’ gebit zich goed ontwikkelt zodat uw kind in de toekomst weinig gebitsproblemen gaat ervaren. Daarom raden wij u aan om ieder half jaar langs te komen met uw kind voor een controle. De standaard basisverzekering vergoedt de tandheelkundige kosten, en dus deze controle, voor kinderen tot 18 jaar. 

Tijdens de controle kijken onze tandartsen naar de gezondheid van het kindergebit. Door periodiek foto’s te maken, zien we hoe het kindergebit zich ontwikkelt. Ook geven we kinderen tips om thuis goed tanden te poetsen en te flossen. Eventueel kan de tandarts nog een fluoridebehandeling aanraden om het risico op gaatjes te verminderen. 

Contact

Kinderen zonder angst

Ieder half jaar langskomen met uw kind zorgt niet alleen voor een gezond kindergebit, maar ook voor een kind zonder angst voor de tandarts. Helaas zien we dat de meeste angstige volwassenen vaak niet ieder half jaar naar de tandarts gingen. Bij Noordzee Kliniek adviseren we dan ook om na iedere controle meteen een nieuwe controle in te plannen voor na een half jaar. Ook kunt u uw kind meenemen naar uw eigen controle, als u verwacht dat u geen behandeling nodig heeft. Eventueel kunt u ook een vriendje of vriendinnetje meevragen zodat uw kind ontspannen is. Als u zelf angstig bent, raden wij u aan om een ontspannen bekende mee te vragen. Op die manier krijgt uw kind geen vervelende ervaring met de tandarts. 

Kinderen tandarts Noordzee Kliniek

  • Ervaren, vriendelijke tandartsen
  • Fluoridebehandelingen mogelijk 
  • Speciale angstbehandeling mogelijk

Inschrijven bij Noordzee Kliniek

Schrijf u in bij Noordzee Kliniek via een eenvoudig digitaal inschrijfformulier. U kunt aangeven dat u samen met uw kind of kinderen wilt inschrijven, maar u kunt ze ook meteen inschrijven via een nieuw formulier. Ook kunt u hier meteen een afspraak inplannen. Belt u liever om deze eerste afspraak te maken? Neem dan contact op via 0255-512219.

Schrijf u in

tandarts_kinderen