Noordzee Kliniek | Eigen, vakkundige tandprotheticus
Header afbeelding

Kunstgebit

Hoewel er niet vaak over gesproken wordt, zijn kunstgebitten en gebitsprotheses een heel normale zaak. Kliniek Noordzee voert dergelijke behandeling veelvuldig uit. Persoonlijke aandacht staat hier centraal. Want het is niet niets, een kunstgebit. In de praktijk is het ook mogelijk om een speciale angstbehandeling aan te vragen, of bijvoorbeeld een tandarts die Arabisch spreekt. Zo proberen we u zo veel mogelijk op uw gemak te stellen. Ons ervaren team met tandartsen, mondhygiënisten, tandartsen voor orthodontie, preventieassistenten en implantoloog staat voor u klaar.

 Schrijf u in bij Kliniek Noordzee 

Wanneer kiezen voor een kunstgebit?

Als er veel tanden in een slechte toestand zijn of als er veel tanden of kiezen missen, is een kunstgebit een handig hulpmiddel. Het gaat hier om gevallen waarin bruggen of implantaten niet meer voldoen. Als u overstapt op een kunstgebit, zullen uw eigen tanden getrokken worden. Het kunstgebit vervangt al uw tanden en kiezen. Met de nieuwste technieken kunnen we dit precies afstemmen op de maat van uw mond. 

 

Stappenplan kunstgebit

Zodra u samen met onze vakkundige tandartsen heeft besloten dat een kunstgebit de best passende oplossing is, gaan we aan de slag met het maken van een afdruk. Onze eigen tandprotheticus is een expert in het aanmeten en vervaardigen van protheses. Met geavanceerde apparatuur kunnen we een precieze afdruk maken van uw mond. Zo kijkt de protheticus goed naar uw beet door uw onder- en bovenkaak goed te registreren. Aan de hand van dit model zal een ‘pasprothese’ gemaakt worden. Zo kunt u kijken of u tevreden bent en op die manier zien onze professionals hoe goed het kunstgebit past. Bent u tevreden? Dan zetten we de pasprothese om in een perfect afgewerkt kunstgebit.

Wennen aan een kunstgebit

We doen er alles aan om uw kunstgebit zo natuurlijk aan te laten voelen, maar een kunstgebit is altijd even wennen. Daarom begeleiden wij u in de beginperiode zodat u snel kunt wennen. Zo kunt uw gezicht wat voller eruit gaan zien, kunt u moeite hebben met sommige klanken uit te spreken en  en zal eten onwennig aanvoelen. Ook zult u eraan moeten wennen dat u uw kunstgebit moet reinigen. Met een protheseborstel kunt u uw gebit schoonmaken en met een gewone tandenborstel kunt u uw tong en tandvlees schoonmaken. Onze tandprotheticus geeft u tips mee na het aanmeten van het kunstgebit. Heeft u veel pijn? Neem dan contact met ons op.

 

Waarom Kliniek Noordzee?

  • Een eigen, vakkundige tandprotheticus
  • Persoonlijke aandacht
  • Moderne praktijk met kortere wachttijden
  • Specialisme in angstbehandeling
  • Mogelijkheid tot arabisch-sprekende tandarts
  • Mogelijkheden voor spoedbehandelingen

Inschrijven bij Kliniek Noordzee

Voor het aanmeten van een kunstgebit, vragen wij u zich in te schrijven bij Kliniek Noordzee. Dit kunt u eenvoudig doen via ons  digitale inschrijfformulier. Online kunt u ook meteen een afspraak inplannen op een dag die u goed uitkomt. We vragen u uw vorige tandarts in te lichten. Wij lichten vervolgens uw zorgverzekeraar in en zetten u in ons klantenbestand. Heeft u toch liever iemand aan de lijn? Dan kunt u contact opnemen via 0255-512219.

 

Schrijf u in bij Tandarts IJmuiden